2010 ESTNISCHES GLAS Eesti klaasikunstinäitus Gernheimis Saksamaal

591Eesti Klaasikunsti näitus Saksamaal
Glashütte Gernheim | Petershagen
26.9.2010 – 27.3.2011
näituse avamine: 26.9.2010 | kell 11

Eesti professionaalne klaasikunst tähistab peatselt oma 75-ndat sünnipäeva.
Meie kunstnikke on tunnustatud, meid on märgatud ja 20 meie seast on sel sügisel palutud esindama Eesti klaasikunsti Gernheimi Klaasimuuseumis.

Näitusel osalevad kõrvuti nii juba nimekad, tuntud tegijad kui ka nooremad kunstnikud. Sarnaselt Eesti klaasikunsti üldisele suundumusele kipuvad esitletavad tööd suuremas osas järjekordselt liigituma pigem skulpturaalseteks ning kontseptuaalseteks objektideks ja installatsioonideks.
Väljapanek on mitmekesine – erinevad autorid omade väljakujunenud käekirjade, sõnumite ja tehnikatega: romantilised “Suudlused”, eksootilised “Hällilaulud”, lootusrikkalt puhkevad “Fragiilid”, müstilised “Hääled”, hüpnotiseerivad “Voolujooned”, võitlusvalmis “Siilid”; “Antiik” kõrvuti “Kompuutritega”, rahvuslikud mustrid täiusliku optikaga, meisterlik materjalivaldamine iidsete tehnikatega; vesi ja valgus, luule…

Näitusel osalevad: Merle Bukovec, Liisi Junolainen, Eeva Käsper, Viivi-Ann Keerdo, Kati Kerstna, Kai Kiudsoo-Värv, Eve Koha, Kai Koppel, Ivo Lill, Toomas Mäelt, Kairi Orgusaar, Anneli Paloveer, Rait Prääts, Toomas Riisalu, Peeter Rudaš, Mare Saare, Kai Saarepuu, Maret Sarapu, Tiina Sarapu, Kristiina Uslar.

Kati Kerstna
näituse eesti-poolne kuraator