2010 Tunnustatud klaasikunstnik 2008/2009 on Kai Kiudsoo-Värv

593Eesti Klaasikunstnike Ühendus
PRESSITEADE
27.10.2010

Eesti Klaasikunstnike Ühendus kuulutas neljandat korda välja aunimetuse “Tunnustatud klaasikunstnik” laureaadi. Tunnustuse pälvis Kai Kiudsoo-Värv silmapaistva loomingulise tegevuse eest klaasikunsti alal viimase kahe aasta jooksul.

Kai Kiudsoo-Värvi looming on eelkõige hingestatud ja sisutihe, kuid püüab tähelepanu ka ebatavaliste tehniliste lahenduste ja materjalikasutusega. Ta esines 2008. aastal isikunäitusega “Sinule” Hop galeriis, on osalenud mitmel näitusel nii Eestis kui mujal, kureerinud EKKÜ aastanäitust “Rahvuslik pärand” ja loonud teoseid Tallinna Peeter-Pauli kiriku akendele.

Žüriisse kuulusid kunstiteadlased Kai Lobjakas, Harry Liivrand ja Heie Treier, ehtekunstnik Tanel Veenre ja klaasikunstnike ühenduse esindaja Merle Bukovec.

Preemia, millega kaasnes Eesti Kultuurkapitali stipendium, anti üle Eesti Klaasikunstnike Ühenduse aastanäituse “Olekud” avamisel Disaini- ja Arhitektuurigaleriis 25. oktoobril 2010.
Preemia statuut on kättesaadav EKKÜ kodulehel www.klaasikunst.ee /Dokumendid

Teate koostas Merle Bukovec