2007 rahvusvaheline skulptuurinäitus “Sculpture in Context” Dublinis

3725. septembrist kuni 20. oktoobrini 2007. aastal toimus Iirimaa pealinnas Dublinis juba kahekümne kolmandat aastat järjest rahvusvaheline skulptuurinäitus “Sculpture in Context”. Seekordsel näitusel osales kokku 123 autorit Iirimaalt, USA-st, Suurbritanniast, Madalmaadest, Ungarist, Prantsusmaalt, Kanadast, Norrast ja Eestist.

Töid eksponeeriti Dublini Rahvuslikus Botaanikaaias – nii kasvuhoonetes, avamaal kui spetsiaalses kunstigaleriis. Eksponaate oli alates miniatuursetest ja kammerlikest kujudest kuni monumentaalsete pargikeskkonda mõjutavate skulptuurideni, materjalideks kivi, pronks, klaas, keraamika, kips, tekstiil, paber, kunstkiud, taimsed materjalid ja nende koosmängud.

Eestist esines sel aastal Mare Saare töödega sarjast “Fragiilid”, mille sõnumiks delikaatne hoiatus elu põhiväärtuste kadumise eest.

Botaanikaaed on aastanäituse toimumispaigaks olnud kuus korda ning kasvav publikuedu toob tuleval sügisel näituse taas samasse paika.