2004 UUE LAINE TÕUS

PRESSITEADE

5.augustil kell 17.00 avatakse Disaini-ja Arhitektuurigaleriis Pärnu mnt.6 klaasidisaini näitus UUE LAINE TÕUS, kus eksponeeritakse üle saja uue tootekujunduse klaasivabrikule TARBEKLAAS. Autorid on sel kevadel Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti eriala lõpetanud noored disainerid KRISTI KASK, KAJA VAIKRE JA EERO VAIKRE.

Loodud on tänapäeva ruumikujunduse stiiliga harmoneeruvad, geomeetrilise vormi- ja mateeritud pinnakujundusega polüfunktsionaalse kasutusega kirkast klaasist nõud. Näitus tervikuna on esitatud valgusinstallatsioonina, millele sekundeerib Kristi Kase valgusobjekt( valgusti) – EKA 2004.a. bakalaureusetöö, mida on juba eksponeeritud nii Viinistu Kunstimuuseumis kui ka Haapsalus klaasinäitusel “Maritima”.
Noorte töödes on värskust, hoogu ja julgust.

Näitus avatud 12.augustini iga päev 11.00 – 18.00.
Kujundaja Maile Grünberg, kuraator Tarbeklaasi peakunstnik Maie-Ann Raun (tel. 55 18 378).