2005 pressiteade VALGE KLAAS TALLINNAS

133Valge klaasi näitus
A-galerii, 1.-18.09.2005

Sel suvel Haapsalus aset leidnud rahvusvaheline kuuma klaasi sümpoosion – Valge Klaasi Päevad, tõi Eestisse kaugete ja lähemate maade kunstnikke, kes publiku silme all kuuma klaasiga oma oskusi demonstreerisid. Valminud töödest sai kokku näitus, mis nüüd jõuab ka Tallinna. A-Galerii ruumides on septembri esimestel nädalatel väljas valik teostest, mida esmakordselt sai näha Haapsalus Evald Okase muuseumis. Autorite ring ulatub Hongkongist Kanadani, samuti on esindatud Eesti ning naabermaade klaasikunst.

Kati Kerstna. Pudelid.

Kati Kerstna. Pudelid.

Ühendavaid telgjooni on näitusel kaks: füüsiline – materjal ise oma piimjas vaikimises – ja vaimne: vaba improvisatsioon, mäng ja nauding. Osades töödes aimub seos Valge Daami legendiga, samuti on kunstnikke inspireerinud rannalinna sume miljöö.
Et mitte kõik tööd ei ole paraku säilinud ja et A-galerii ruumid on Okase muuseumiga võrreldes oluliselt väiksemad, on väljas vaid valik Haapsalus esitletust.

Olete oodatud näitusele!
avamine 1.09. kell 17.00

Cicy Ching. In Tears.

Cicy Ching. In Tears.

Sue Parry: Two Moons

Sue Parry: Two Moons