2012 Mare Saare residentuurinäitus Jaapanis

666Seto Linna Kunstimuuseumis Jaapanis 3. – 25. märtsini 2012. aastal toimunud näitusel esinesid viis nädalat sealses Keraamika ja Klaasikeskuses residentuuris viibinud Mare Saare kümnest klaasobjektist koosneva kollektsiooniga „Lõputa maailm“ („World without end“), austraalia keraamik Sally Walk portselanist valgusobjektide ning mere lähedusest inspireeritud vormidega ning USA keraamik Brian Benfer monumentaalsete valmisobjektidest lähtuvate teostega.

Seto Kultuurkapitali poolt rahastatav residentuuriprogramm sai alguse aastal 2000, sellest ajast peale on seal töötanud 50 keraamikut ja klaasikunstnikku maailma eri paigust.

667Eestlastest on varem Setos töötanud keraamik Annika Teder. Ühe- kuni kahekuuline residentuur tehniliselt suurepärastes stuudiotes päädib kutsutud kunstnike näitusega kohalikus kunstimuuseumis, kelle kollektsiooni enamik töödest ka jääb.