Maie-Ann Raun pälvis EKLi auliikme nimetuse

Maie-Ann Raun tähistamas oma 80. sünnipäeva

Maie-Ann Raun tähistamas oma 80. sünnipäeva

Eesti Kunstnike Liit nimetas klaasikunstniku, klaasiajaloolase ja emeriitprofessori Maie-Ann Rauni Eesti Kunsntike Liidu auliikmeks. Auliikme nimetus omistatakse liikmele, kellel on Eesti kunsti ja Kunstnike Liidu ees erilisi teeneid.

Olles Eesti Kunstnike Liidu liige alates 1972. aastast on Maie-Ann Raun olnud loominguliselt aktiivne kuni viimase ajani. Oma pika loometee jooksul on ta esinenud suurtel tarbekunsti ülevaatenäitustel, sh esindanud Eesti klaasikunsti ka väljaspool Eestit, ning esitanud oma loomingut ka isik- ja grupinäitustel.

Maie-Ann Raun on tänaseks kõige pikema, ligi 40-aastase staažiga klaasikunsti pedagoog Eestis. Klaasikunsti erialaga on ta seotud olnud 60 aastat, alates oma õpingute algusest Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis 1958. Pedagoogitööd alustas Maie-Ann Raun samas kõrgkoolis 1969. aastal ning järgnenud 40 aasta jooksul oli tema õpilasteks mitu põlvkonda klaasikunstnikke.

Maie-Ann Rauni tegevus Eesti klaasi- ja klaasikunstiajaloo uurimise ja jäädvustamise alal on hindamatu. Teda hinnatakse kui kõige asjatundlikumat eksperti Eesti klaasiajaloo alal. Ta on teaduslik konsultant Eesti klaasiajaloo uurimisvaldkonnas Eesti Ajaloomuuseumis, Tallinna Linnamuuseumis, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis ja Järvakandi Klaasimuuseumis.

Koos Maie-Ann Rauniga pälvisid auliikme nimetuse Aime Jürjo, Aino Lehis, Kustav-Agu Püüman, Anu Rank-Soans ja Heini Paas.