2017 AJAVAHE: Klaasikunst kohvikus


19. aprill kuni 23. juuli

7. Tallinna rakenduskunsti triennaaliga samal ajal võib paljudes Tallinna kohvikutes lisaks kohvile nautida ka mitmekülgset eesti klaasikunsti. 17 Tallinna eriilmelist kohvikut moodustavad mõttelise võrgustiku ja ühise näituse, et eksponeerida kunsti, mida tavaliselt on keeruline galeriiruumist välja tuua.

Klaasikunstnikud käsitlevad seekordsel näitusel aja teemat. Klaas on suurepärane materjal sellise ambivalentse nähtuse uurimiseks ja tajuvõimaluste väljendamiseks. Sageli viib see materjal ise kunstnikud neid teemasid käsitlema. Puruneva materjalina on ajal ja klaasil tundlik seos – klaas on ajas hästi püsiv, materjalina väga pikkade traditsioonidega ent temast loodu võib hetkega kildudeks saada.

Klaasikunst kohvikus projekt algab 19. aprillil ning kestab suve lõpuni, kuni viimaste kohvikunäituste järk-järgulise sulgemiseni.

Olemas on kõiki näituskohvikuid koondav kaart, mida on võimalik võtta mõnest osalevast kohvikust või triennaali toimumiskohast. Kogu info mõistagi ka kodulehel: https://www.trtr.ee/satelliitprogramm/klaasikunst-kohvikus/

Osalevad kunstnikud: Sofi Aršas, Birgit Pählapuu, Anna-Maria Vaino, Maret Sarapu, Tiina Sarapu, Piret Ellamaa, Eeva Käsper, Merle Lobjakas, Kai Kiudsoo-Värv, Malle Karik-Hallimäe, Eili Soon, Kateriin Rikken, Merle Kannus, Kati Kerstna, Eve Koha, Maria Tamm, Aleksandra Pavlenkova, Kristiina Oppi, Andra Jõgis, Marilin Kristjuhan

Osalevad kohvikud: Robert’s Coffee (Viru Keskus), Palace hotelli Galerii baar, Kohalik Kohvik, Koloniaal, MuSu, Fabrik, Anticafe, Bona, Wabadus, Gourmet Club (Viru tn kohvik-pood), Kehrwieder Chocolaterie, Carmen Coffee (Rotermann), La Bottega, Gelato kohvik Cortile, Boheem, Frenchy, Ginger (Arsenal)

Näituse idee: Maret Sarapu
Korraldajad: Maret Sarapu, Tiina Sarapu, Piret Ellamaa

Näitus “Klaasikunst kohvikus. Ajavahe” on osa 7. Tallinna rakenduskunsti triennaali satelliitprogrammist. Triennaal on rahvusvaheline kunstisündmus, mille käigus rakenduskunstnikud ja disainerid mõtestavad aega ja selle erinevaid käsitlusi. Tänavuse triennaali peanäitus “Ajavahe. Time Difference” on üleval Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis 21.04-23.07.2017. Mahukas satelliitprogramm Tallinna galeriides, kohvikutes, avatud stuudiotes ja teistes põnevates paikades kestab märtsi lõpust augusti alguseni. Lisainfo www.trtr.ee.

Veel infot: Maret Sarapu
+3725547873
maret [dot] sarapu [at] gmail [dot] com