2010 JUKEBOX – Eesti-Soome klaasinäitus Nuutajärvil

1. juunist 31. augustini on Soomes, Nuutajärvil, vana klaasitehase laohoones avatud Soome-Eesti klaasinäitus “Jukebox”.

Klaasitööde tegemiseks sellele näitusele on kunstnikud saanud inspiratsiooni muusikateostest. Laul või muusikapala on näitusel iga konkreetse töö juures ka esitatud ja külastajad saavad neid kõrvaklappidest kuulata. On hämmastav, kui jõuliselt muusika- ja klaasikunstiteosed üksteist toetavad, täiendavad ja võimendavad.

548 561

Nuutajärvil, kus on klaasivalmistamisega tegeletud juba 1793. aastast alates, on tänagi töötav klaasitehas, samuti klaasipuhumiskool ja klaasikunstnike stuudiod. Aktiivsed kohalikud kunstnikud on ühinenud NuGO-sse (The Nuutajärvi Gallery Cooperative), et klaasi kui vabakunsti väljendusvahendit populariseerida. Üheks nende tegevuseks on suvised rahvusvahelised klaasinäitused. Sel aastal kutsuti külla Eesti klaasikunstnikud.

Näitusel osalevad:

Eesti klaasikunstnikud: Kai Koppel, Eeva Käsper, Ivo Lill, Rait Prääts, Toomas Riisalu, Mare Saare, Tiina Sarapu, Kristiina Uslar.

Soome klaasikunstnikud: Sara Hulkkonen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Ilse Lindqvist, Kerttu Nurminen, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Markku Salo, Lea Swantz.