2011 Kunstikonkurss õpilastele: MINU KLAAS 2011

612Alanud on traditsiooniline, tänavu VI üle-Eestiline õpilaste kunstikonkurss MINU KLAAS 2011, mille eesmärgiks on kasvatada Eestile kõrgetasemeline klaasikunstnike ja -käsitööliste põlvkond.

Kuni 20. maini ootame konkursile 1. – 12. klasside õpilaste töid, mis peavad olema valmistatud KLAASIST
või käsitlema klaasi läbi
– kujutava kunsti
– fotokunsti
– kirjandusliku etteaste.
Kõigest täpsemalt konkursi juhendis.

Kõik laekunud tööd fotografeeritakse ja pannakse internetti, Facebooki lehele „MINU KLAAS“http://www.facebook.com/pages/MINU-KLAAS/124761674223581 tutvumiseks, kust on võimalik saada edasiseks arenguks vastukaja ja heatahtlikku kriitikat loomingulise diskussiooni käigus. Viidetest leiab inspiratsiooni Eesti ja maailma klaasikunstnikelt. Samas vastame ka kõigile teemaga seotud küsimustele.

01. juunist 10. septembrini 2011 on Eesti Klaasipealinnas – Järvakandis, Raplamaal – avatud näitused kõigist konkursile laekuvatest töödest. Järgnevad rändnäitused Olustvere mõisas ja mujal Eestis.

Pidulik auhindamis-tseremoonia on lülitatud Tallinn 2011 Klaasimaailma eraldiseisvasse jätkuprojekti, mille käigus toimub Raplamaa noorte muusikute ainulaadsetel klaasist muusikanstrumentidel esitatav kontsert Järvakandi Kultuurihallis.

Väärtuslikku ja õilsat üritust toetavad Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna dekaan prof. M.Saare ja Eesti Klaasikunstnike Ühendus. Laekuvaid töid hindab professionaalne žürii eesotsas Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna emer.prof. M.-A. Raunaga. Auhindadeks Järvakandi Klaasimuuseumis tegutsevate klaasikunstnike valmistatud värskeima disainiga klaasikunst.

Konkursi juhendi leiad:
www.jarvakandi.ee
Facebook, “MINU KLAAS”
Info tel: 5341 5535, kajavaikre [at] gmail [dot] com – Kaja Vaikre

Kaja Vaikre
projektijuht
MINU KLAAS 2011
kajavaikre [at] gmail [dot] com
53415535