2023 kevadnäituse publikupreemia võitits Kati Kerstna!

Kevadnäituse publikupreemia võitis Kati Kerstna teosega „Alter ego“, palju õnne! Samuti rõõmustab, et Kevadnäituse publikulemmiku valimisel anti seekord lausa rekordilised 1516 häält.
Publikupreemia võitja Kati Kerstna (1970) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemias klaasikunsti eriala. Ta on ligi 15 aastat töötanud reklaamialal graafilise disainerina ning kureerinud ja korraldanud mitmeid rahvusvahelisi näituseid nii Eestis kui ka mujal. Samuti tegeleb kunstnik aktiivselt näituste kujundamise ja valguskujunduste loomisega. Kerstna peab oma loomingus oluliseks sõnumi edastamist eelkõige visuaalses keeles ning teeb seda läbi erinevate materjalide ning meediumite sidumise, tehniliselt unikaalsete 3D-modelleeritud ja lehtklaasis teostatud skulptuuridega.
Viimastel aastatel valminud teostes käsitleb Kerstna keskkonnareostust, kliima soojenemist ja metsade raiet. Klaas materjalina on valdavalt taaskasutatud ja kohati pärit ka varasematest töödest. Klaasikunsti esitab autor kineetiliste installatsioonidena, kus klaas on kombineeritud nii teiste materjalide, kui ka elektroonika, mootorite ja valgusega. „Pean eluliselt tähtsaks mitmekesisust ja sealhulgas ka väiksemate ning vaiksemate hoidmist, mõistmist, aktsepteerimist ja austamist,“ ütles Kerstna.
Publikuhääletuse võitjale panid kunstitoetajad Riivo Anton, Aivar Berzin, Jaan Manitski, Tiit Pruuli ja Rain Tamm välja 6000-eurose preemia, mis anti üle auhinnatseremoonial. Samuti on publikupreemia võitjal võimalus oma loomingut eksponeerida isikunäitusel ArtDepoo galeriis.
Kevadnäitus on Eesti Kunstnike Liit traditsiooniline aastanäitus, mis tänavu leidis aset 23. korda.

 

Foto: Mati Hiis