2022 Piret Uibotalu MURTUD SÜDAMETE ALLEE

Piret Uibotalu “Murtud südamete allee” Metropol galerii´s

Näitus on avatud. Supertore seltskond, üliäge koostöö, soojad südamed õnnitlusi jagamas, esimene klaasist kunstiteos Metropoli ajaloos. Erilised tänud Triinule ja Tuutule.  

Näitust saab vaadata 20.11 kuni 18.12.22 Galeriis Metropol, Vana Kalamaja 46. Näituste külastamiseks helistage uksekella või veelgi kindlam, andke oma tulekust eelnevalt teada telefonidel 5217649 või 53750662 või saatke sõnum sotsiaalmeedias. Rohkem infot ja pilte saab lugeda/näha galerii kodulehelt.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085089745750

Fotod Tanel Meos.

 

Tänavusel rahutult pimedal, müriseval ja samas tavapäraselt jõulutallitaval hilissügisel leidub Tallinna linnas ka selline koht, kus lihtsalt tasa olla. 

Metropoli 6 m2 suurusest galeriiruumist leiab seekord omamoodi hingelise kardiogrammi, mille kõverad näitavad nii klaasise kuju võtnud nukrust kui lootust.

Kunstnik tutvustab oma installatsiooni:

See töö sündis vajadusest väljendada tunnet, mis on kogunenud minusse mõne aasta jooksul. 

Looduse laastamine, koroona, suletus, sõda – kõige eelnevaga kaasnev valu, kurbus, maailma muutumine mitte mustvalgeks, vaid punasekirjuks. Elu on muutunud hapraks ja õrnaks – iga hetk võib ta puruneda kildudeks meist, tavalistest inimestest sõltumata. 

Nii palju murtud südameid meie ümber. Noored, vanad, tuntud ja tundmatud, lähedased ja kauged. Nii palju, et neist võiks saada kõrged, pikad, lõpmatud alleed – murtud südamete alleed. Nad võrsuvad muutunud maailma mustast pinnasest, suunduvad kõrgusse ja vohavad, paljunevad moonduvad. Sissepoole vaadates selgub sinu südame seisund.

Ja järgmisel suvel meenutavad seda valu taas aedades kaarduvad valgete ja roosade lõhkiste südamete või emasüdamete või murtudsüdamete puhmad.

Piret Uibotalu (s. 1968) on õppinud klaasikunsti, skulptuuri ja kunstipedagoogikat. Ta loob eri materjalidest kunstiteoseid, mis on ajendatud lootusest ja lootusetusest elus eneses. Teemadeks ilu ja ime ootus, mängulisus, põhjatud peegeldused, mõtlemapanevad meeleseisundid, uus vaatenurk lihtsatele asjadele. 

Materjalid kingib loodus, maaelu keskkond, leidlik meel. Taaskasutus on tema jaoks väga olulisel kohal, samuti liikumine. Vaade kaugelt, samas lähedalt ning kindlasti sisemusest.

Piret kuulub Eesti Kujurite Ühendusse ja Eesti Klaasikunstnike Ühendusse ning on aktiivne kunstiõpetaja.

Galerii Metropol asub aadressil Vana-Kalamaja 46, Tallinn.

Avamise järgselt näituste külastamiseks helistage uksekella või veelgi kindlam, andke oma tulekust

eelnevalt teada telefonidel 5217649 või 53750662 või saatke sõnum sotsiaalmeedias.

Juhime tähelepanu, et Vana-Kalamaja tänaval käivad suuremahulised kaevetööd,

kuid näituseni on siiski võimalik jõuda.

Olete teretulnud!

Lisainfo:

Piret Uibotalu piret [dot] uibotalu [at] jarvakandikool [dot] ee, telefon 53957720 

Kaarel Kütas kaarel [dot] kytas [at] gmail [dot] com või Triinu Jürves trjyrves [at] gmail [dot] com

FB→ Metropol galerii

IG → metropolkapp