2014 Mare Saare ja Kristiina Uslar esinevad näitusel The Coburg Prize for Contemporary Glass

Mare Saare ja Kristiina Uslar esinevad näitusel The Coburg Prize for Contemporary Glass 2014, mis avati 12. aprillil Euroopa Kaasaegse Klaasikunsti Muuseumis Rödentalis ja Veste Lossmuuseumis Coburgis ning jääb avatuks kuni 14. septembrini k. a. Rahvusvaheline žürii valis osalema 150 klaasikunstnikku 26-st Euroopa riigist.

Näitus Coburg Prize on varasemalt toimunud aastatel 1977, 1985 ja 2006 ja seda loetakse üheks olulisimaks konkursiks Euroopa klaasikunstis.  

Näitusel näeme kõrvuti nii perfektselt teostatud kõnekaid klaasobjekte kui kontseptuaalse lähenemisega installatiivseid töid, paljudel juhtudel kasutatakse kõrvuti klaasiga ka muid materjale ning meediume – puitu, metalli, betooni, tekstiili, loomatopiseid, fotot, videot. Välja anti ka rida preemiaid, millest esimene sel aastal läks Taani kunstnikule Karen Lise Krabbele liivavormides teostatud karpide seeria „Blind Boxes for NoThing“ eest.

 Mare Saare fragiilid Kristiina Uslar Kihid

http://www.tvo.de/mediathek/video/zu-gast-vom-15-april-2014-coburger-glaspreis-2014/#.U0_KiqLd68Q

http://www.kunstsammlungen-coburg.de/en/europaeisches-glasmuseum-glaspreis-2014.php