Meeli Kõiva PARASITE BEACH

allmaaEesti Kaevandusmuuseumis avati 4.08.2016 Meeli Kõiva (Mery Crystal Ra) interaktiivne näitus-meditatsioon „Parasite Beach“.

Mery Crystal Ra (Meeli Kõiva) näitus on oma olemuselt innovatiivne valgusinstallatsioon kaevanduskäikudes, mis mõtiskleb energiate muutumise ja vahetumise üle, maailmas kasutusel olnud energiaallikatest, uutest energialiikidest ning energiatest ja sünergiatest inimeste vahel. Näituse keskpunktiks on inimene, keda tehnoloogilise üliarengu juures maailm aina vähem vajab.

Näituse tehnilise poole looja on Anton Jegorov ja installatsiooni helikujunduse autor helilooja Margo Kõlar.

Näitusel kasutab Mery Crystal Ra nüüdisaegset infotehnoloogiat ja valgusseadistust, samuti video ja valgustehnikat. Kunstnik otsib vastust küsimusele, kas vanade tegevuste hääbumine jätab inimese üksnes maa-alustesse tunnelitesse pimeduse kätte või inimkonna päästab hoopis loovus, mis toob ta taas valguse kätte?

„Tegemist on parasiitpagulase meditatsiooni-residentuuriga, kus ristuvad tegelikkus ja nägemused, mõtted robotite ülemvõimust ja lootus inimeste vahelise sünergia-energiaga tulevikku kujundada“, ütles Mery Crystal Ra näitust korraldavale muuseumi kuraatorile.

Videotelt näeb tema mitmetelt konkurssidelt Euroopas ja Ameerikas auhindu toonud töid. Mery Crystal Ra on näituse üheks keskseks objektis võtnud ka kaevanduses voolava salajõe. Näitus leiabki aset muuseumi kahes kaevanduskäigus.

Kunstiinstallatsiooni raames toimub kaks Kunstniku Kõnet, millest esimese peab kunstnik näituse avapäeval Eesti Kaevandusmuuseumis, Kohtla-Nõmmel.

Olete palavalt palutud osa saama ainulaadsest kunstielamusest kuni 1. oktoobrini!

parasite