Meeli Kõiva (Mery Crystal Ra) valgusnäitus lõi laineid ülemaailmsel valgusaasta lõpuüritusel Mehhikos

3.-6. veebruarini 2016 toimus Meridas (Mehhiko) UNESCO rahvusvahelise valgusaasta 2015 lõpuürituse raames ka rida valguskunsti näitusi, kus ainsana põhjamaadest esines oma isiknäitusega klaasi-ja valguskunstnik Meeli Kõiva (Mery Crystal Ra).

Mexico näitus kollane

Üritusele oli ülemaailmse konkursiga valitud 15 tippkunstnikku, nende hulgas ka Meeli Kõiva (Mery Crystal Ra).

Näitus Mehhikos sinine

Näitusel eksponeeris Meeli Kõiva (Mery Crystal Ra)  oma isiknäitust El Olimpo kultuurikeskuse aatriumis: tegemist oli interaktiivse rahuteemalise klaasi ja valgusvisiooni-meditatsiooniga  „Light for Peace“, millest igaüks üle maailma, kes aga vaid soovis, sai osa võtta, saates oma soovi, millist maailma ta näha tahab, Meeli Kõiva Facebooki, LinkedIN-i või Twitteri kontole.

Näitus Mehhikos publik

Näitusel said külastajad oma soovi arvutisse sisestada ja soov lendas siis juba paberilehele trükituna ruumi, soov projitseeriti ka aatriumi põrandale.  Näitusel eksponeeriti ka Meeli Kõiva videoteoseid tema klaasi- ja valgustöödest, millele on helikeele loonud helilooja Margo Kõlar. Ruumis tekkis lummav atmosfäär, mille lõid helid ja ei kusagilt taevast alla hõljuvad klaaslehtedel sõnumid. Meditatiivses,  helist – klaasist – valgusest tekkinud atmosfääris käitusid külastajad ettearvamatult, ilmutades uusi meditatiivseid tegevusi. Meeli Kõiva näituse tehnilise poole eest hoolitses firma Videal Productions, kelle esindaja Anton Jegorov aitas kunstnikul kohapeal näituse tehnika- ja tehnoloogilist poolt ette valmistada.

Meeli Kõiva näitus oli üritusel üks enamkülastatavaid ja menukamaid. Kolme päeva jooksul külastas Meeli Kõiva rahu teemalist massimeditatsiooni tuhandeid külastajaid.

Meeli Koiva (Mery Crystal Ra) Ülemaailmse Valgusaasta blogi-kirjutis: võidutöö “Meditating on invisibility: when light meets glass”:

Ülemaailmse Valgusaasta üldtutvustus:

Ülemaailmse Valgusaasta lõputseremoonia programm ja tutvustus.

http://www.iyl2015closing.org/#!register/c1yjy

Valgusaasta ja Kanal2 lingid:

https://vimeo.com/154385667                                                                              TV2:http://reporter.postimees.ee/3578557/eesti-kunstnik-esines-unesco-valgusaasta-lopuuritusel-mehhikos

Artikkel Postimehes:

http://kultuur.err.ee/v/kunst/346fce42-2bb2-499c-b71c-892b87726b2a/kunstnik-meeli-koiva-esineb-unesco-valgusaasta-lopuuritusel-mehhikos-naituse-ja-ettekandega

Konverentsil 5.veebruari esinejate abstract kokkuvõtted ja kava:

http://www.iyl2015closing.org/#!friday-5-feb/c22ny

Ttwitteri fotogalerii Meeli Kõiva esinemisest ja teistest esinejatest (noolega paremale liikudes rohkem fotosid):

https://twitter.com/moniquearod/status/695685769101312000

Twitter:Arte Y luz:Meeli Koiva aka Mery Crystal Ra:luz,cristal, luminosidad infinita.Clausura:

https://twitter.com/raulmujicag/status/695687886985801728