2011 VITRUM BALTICUM V

636Rahvusvaheline unikaalklaasi näitus ja teoreetiline seminar VITRUM BALTICUM toimub viiendat korda, seekord 24. novembrist 2011 kuni 9. jaanuarini 2012 Kaunases ja Klaipedas. Esmakordselt eksponeeriti Baltimaade klaasikunsti VITRUM BALTICUM’il aastal 2000, tänaseks on sellest välja kujunenud regulaarselt iga kolme aasta järel toimuv Baltikumi ja Põhjamaid ühendav klaasikunsti tähtsündmus, mis kujukalt peegeldab kaasaegse klaasikunsti peamisi suundi ja prioriteete tänapäeva kunstikontekstis ning määratleb klaasikunsti positsiooni Baltimere regioonis.

Tänavuaastase ekspositsiooni teemaks on KUJUNDIMÄLU, eesmärgiks laiendada klaasikunsti piire ja kaasata fotograafia võimalusi esmalt tööde inspiratsiooniallikate ja teostusprotsesside jäädvustamiseks ja tutvustamiseks vaatajale, kuid ka pildistades valminud objekte, mis võimaldab teoseid vaadelda nö autori silmade kaudu. Klaasobjektid on eksponeeritud koos fotodega, välistamata fototehnikate kasutamist ka klaasobjektide vahetu osana.

Näituse toimumispaikadeks on Kaunase Fotogalerii 24.11–9.12.2011 ja Klaipeda Kultuurikeskuse näitustesaal 16.12.2011–9.1.2012.

Eestit esindavad Sofi Aršas, Peeter Rudaš, Mare Saare ja Maret Sarapu. Aršas ja Saare esinevad ka ettekandega teoreetilisel seminaril 24. novembril Vilniuse Kunstiakadeemia Kaunase Kunstiteaduskonnas.

Lisainformatsioon:
http://www.stiklomenas.lt/vitrum2011.php
vitrumbalticum [at] gmail [dot] com